Yüzmek Kaç Kalori Yakar?

Her insanın yaşına, cinsiyetine ve yaşam tarzına bağlı olarak farklı kalori gereksinimleri vardır. Yüzme, birçok kişinin keyif aldığı popüler bir eğlence sporudur; ancak kalori yakımı üzerindeki etkileri birçok kişi için belirsizliğini korumaktadır. Bu tür soruların yanıtlarını almak için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

Yüzme, hızlı bir şekilde kalori yakmanıza yardımcı olan bir aktivitedir. Fiziksel etki içermemesi nedeniyle her yaş aralığı için de uygundur – bu da yüzmeyi fazla yağları hızlı bir şekilde eritmenin erişilebilir bir yolu haline getirir!

Bu tartışmaya başlarken, kişinin her gün kaç kalori yaktığını belirleyen faktörleri ele almak gerekir. Ortalama değerler cevapların verilmesine yardımcı olacaktır; her sporda olduğu gibi, daha ağır insanlar daha fazla kalori yakar; metabolizma söz konusu olduğunda yüzme de farklı değildir ve yüzme, metabolizmanızı harekete geçirmenin bir aracı olarak bu konuda kendi rolünü oynayabilir. Bireysel metabolizma hızlarını doğru bir şekilde belirlemek zor olsa da, ortalama ağırlıktaki (70 kg) bir yetişkini temel alarak genelleme yapabiliriz.

  • Bir saat yüzmek, hıza bağlı olarak 413 ila 590 kalori yakabilir.
  • 70 kiloluk bir yüzücü, bir saatlik yüzmede 493-740 kalori yakar.
  • Yarım saatte 70 kilo yüzmek kaç kalori diye sorarsanız, yüzme hızınıza göre 240 ile 390 kalori arasında değişir.

Kalori hesaplamasında 500 metre yüzme ve 1 km yüzmeyi hesaplama kriteri olarak kullanırsak benzer sonuçlar alırız.

  • 70 kiloysanız ve serbestte 500m yüzerseniz 300-500 kalori yakarsınız.
  • 1 km yüzen bir kişi, hızına bağlı olarak 500 ila 700 kalori kaybedebilir.

Yüzmek Kilo Verdirir Mi?

Yüzme, istenmeyen kilolardan kurtulmak için mükemmel bir yol olabilir. Yüzme aynı anda birden fazla kasın çalışmasını içerir ve her yaştan ve yetenek seviyesinden insan için mükemmeldir. Birçok kişi bunu tercih eder; temiz suyu ve uygun havuzları olan bir bölge bulmak zor olabilir; ancak yüzmenin bu kadar popüler bir spor olması sayesinde, okyanus yüzmelerinden olimpik ve açık havuzlara kadar birçok kişinin rahat havuzlara erişimi vardır!

Su egzersizleri ile kilo vermek, tüm su egzersizlerini kullanarak mümkündür. Sudaki artan direnç, vücudunuzu daha fazla güç harcamaya zorlayarak yağ kalorilerini daha verimli bir şekilde yakmasına yardımcı olur.

Okyanusta yüzerek ne kadar kalori yaktıklarıyla ilgilenen kişiler genellikle yüzme içeren bir egzersiz programını tercih ederler. Yüzme tek başına kilo kaybına yol açmaz; bir diyet planı ve antrenman rejimi ile birleştirildiğinde kilo kaybını daha hızlı ve etkili bir şekilde hızlandırabilir.

Yüzme ile kilo verebilmek için diyetin yanı sıra bilinmesi ve uygulanması gereken bazı yöntemler vardır:

  • Örneğin yüzme 30 dakikadan az sürmemelidir. Vücudun sudaki sıcaklık dengesinin sağlanması ve kasların çalışabilmesi için belli bir süreye ihtiyaç vardır.
  • Herhangi bir spora başlamadan önce ısınmak, yüzmeyi daha keyifli hale getirecektir. Yüzmeye ilk başladığınızda, kulaçlarınızın yavaş olması ve ardından hızlanması önemlidir.
  • Yüzme mümkün olduğu kadar çok teknik içermelidir. Vücudun birden fazla bölgesini aynı anda çalıştıran bu yöntem, yağ kaybını dengelemeye yardımcı olacaktır.
  • Çoğu uzman, sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız, her gün yüzmekten daha iyi olduğu konusunda hemfikirdir. Kilo vermek için, yüzmeye bir gün ara vermeyi içeren bir plan oluşturabilirsiniz.

Yüzmenin Faydaları Nelerdir?

  • Düzenli yüzme kardiyovasküler sistem için iyidir. Düzenli yüzme eğitimi, onu uygulayanlarda koroner kalp hastalığı ve kalp krizi riskini azaltır.
  • Yüzerek kas-iskelet yapısı gerilir. Tahmin edebileceğiniz gibi, bir “yüzücü fiziği”, yağ ve kasın orantılı olarak dağıldığı bir vücut tipi ile karakterize edilir.
  • Yüzme, karada yapılan sporlara göre daha düşük yaralanma ve kaza oranıyla ilişkilidir. Bu nedenle yüzme, doktorların kas ve eklem problemleri olanlara tavsiye ettiği tek aktivite olacaktır.
  • Yaşı, kilosu veya cinsiyeti ne olursa olsun herkes yüzebilir. Yüzme, yaşı, kilosu veya cinsiyeti ne olursa olsun herkesin yapabileceği bir spordur.
  • Yüzmenin sinir sistemine iyi gelmesinin yanı sıra ruha da olumlu etkisi vardır. Egzersiz sonrası salınan endorfinler ve suya girdiğinizde yaşadığınız rahatlama, günlük stresten kurtulmanıza yardımcı olabilir.
  • Düzenli yüzücüler sigara ve içki alışkanlıklarını azaltır.
  • Solunum hızı ve düzeni yüzerek iyileştirilir. Astım hastaları yüzerek zamanla daha rahat nefes alabilirler.
  • İnsülin doku duyarlılığı nedeniyle diyabet riski azalır.

Kolay Yüzme Teknikleri Nelerdir?

  • Serbest Yüzme: yüzmenin en hızlı tekniğidir. Sağ ve sol kol öne doğru uzatılarak baştan çıkarılarak su çekilir. Sırayla, ayaklar indirilir ve sudan kaldırılır.
  • Sırtüstü Yüzme: Sırtüstü pozisyonda, sırtüstü yüzün. Serbest stil, sırtüstü vuruşun tersidir. Başın her zaman suyun üstünde tutulması önemlidir. Bu, solunum problemlerini önler.
  • Kelebek Yöntemi: çok fazla enerji gerektiren bir yüzme şeklidir. Düzenli olarak yapıldığında, bu yöntem hızlı bir şekilde kalori yakar. Kelebek yüzerken tek vücut pozisyonu yoktur. Bunun nedeni, vücudun her hareketle birlikte hareket etmesidir. İkisi de yukarıda ve aşağıdadır ve ayaklar birleşiktir. Bu tarz, çok fazla bel hareketi ile karakterizedir.
  • Kurbağalama Yöntemi: yavaş yüzenler için harika bir yöntemdir. İsim, kurbağanın yüzme tarzının taklit edildiğini ima eder. Kurbağalamada bacaklar ve kollar yana doğru açılır. Kurbağalama, hem ellerin hem de ayakların daireler çizerek hareket ettiği bir su tekniğidir.

Yüzerken Dikkat Edilmesi Gereken Sağlıklı İpuçları

  • Yüzmek için bir deniz seçerken, derinliği veya içinde yaşayan deniz canlıları için herhangi bir tehdit oluşturmadığından emin olmak için araştırma yapılmalıdır. Okyanusta yüzerken, herhangi bir tehlike oluşturmadığından emin olmak için sıkı güvenlik testlerinden geçen mavi bayraklı plajları tercih etmek akıllıca olacaktır.
  • Kramplar sizin için bir sorun teşkil ediyorsa, sizi güvenli bir şekilde karaya geri getirmek için can kurtarma hizmetlerinin hazır olduğu bir plajın yakınında yüzmeniz tavsiye edilir. Uyarı işaretleri olmayan sığ su alanlarında yüzmek potansiyel olarak tehlikelidir.
  • Bazı kayalar güneş ışığı altında görünmeyebileceğinden bulanık veya dipsiz sulara dalmaktan kaçının. Benzer olayların yaşandığı bilinen veya geçmişte benzer olayların yaşandığı bölgelerde yüzmeden önce ekstra dikkat gösterin.
  • Derinliği bilinen bir yüzme havuzu seçin. Havuzdaki suyun dezenfekte edildiğinden emin olun, çünkü sağlıksız bir havuz siz ve çevrenizdekiler üzerinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • Yüzmeden önce asla sarhoş olunmamalıdır. Alkol, beraberinde getirdiği sinir bozukluğu, özgüven ve espri anlayışı nedeniyle kazalara yol açabilir.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Son Sayfalar